Get Adobe Flash player
Home

Aktuelnosti

Radionica: „Kontrola proizvodnosti kao osnov uzgojno selekcijskog rada u govedarstvu“

 

Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo i USAID/Sweden Projekt razvoja tržišne poljoprivrede II (USAID/Sweden FARMA II), u saradnji sa Hrvatskom poljoprivrednom agencijom, Poljoprivrednim fakultetom u Osijeku i Poljoprivredno-prehrambenim fakultetom u Sarajevu, organizuje radionicu pod nazivom „KONTROLA PROIZVODNOSTI KAO OSNOV UZGOJNO SELEKCIJSKOG RADA U GOVEDARSTVU“.


Radionica će se održati 24. maja 2018 godine sa početkom u 09:00 sati u prostorijama Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo, Butmirska cesta 40, 71210 Ilidža, Sarajevo.

Cilj radionice je da se proizvođačima mlijeka ukaže na važnosti kontrole proizvodnosti na mliječnim farmama kako bi proizvođači postigli što bolje proizvodnerezultate, postigli bolji kvalitet mlijeka i grla, te bolju ekonomsku isplativost proizvodnje.

 

U prilogu je pozivnica i program radionice.

Pozivnica

Program radionice

DANI MEDA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE 2016

Ove godine su održani treći „Dani meda“ u F BiH u organizaciji  Fedralnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo i Fedralnog agromediteranskog zavoda Mostar a u saradnji sa USAID-om i Farma II projektom Kraljevine Švedske.

U laboratorijama dva zavoda izvršena su ispitivanja fizičko-hemijskog kvaliteta 132 uzorka meda sa svih područja Federacije BiH u skladu sa Pravilnikom o medu i drugim pčelinjim proizvodima BiH (Sl. Glasnik BiH, broj 37/09).

Read more...

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU SIMPOZIJA

Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo, u saradnji sa Međunarodnim udruženjem uzgajivača bosanskog brdskog konja,organizuje simpozij pod nazivom:„BOSANSKI BRDSKI KONJ – PASMINA NA RUBU IZUMIRANJA“
Simpozij će se održati u četvrtak, 29.septembra 2016. sa početkom u 8:30 u prostorijama Federalnog zavoda za poljoprivrdu Sarajevo, Butmirska cesta 40, Ilidža-Sarajevo.

>>>Pozivnica<<<

Posjeta ruske fitosanitarne inspekcije BiH

Ruska fitosanitarna inspekcija je danas u sklopu dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini, s ciljem provjere funkcionalnosti fitosanitarnog sistema, posjetila Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo. Tokom posjete inspektori su upoznati sa aktivnostima i ulogom FZZP-a Sarajevo u fitosanitarnom sistemu naše zemlje.

Posjeta predsjedavajućeg Vijeća ministara i premijera Federacije BiH

Dana 03.08.2016. godine predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić u društvu sa načelnikom općine Ilidža Senaidom Memićem su posjetili Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo. Gosti su tom prilikom upoznati od strane v.d, direktora FZZP-a Omera Kurtovića  sa aktivnostima i postignutim rezultatima u preteklom periodu rada ove institucije.

Read more...

More Articles...

Promjena veličina slova

Banner