Get Adobe Flash player
Home Aktuelnosti

Aktuelnosti

Edukacija - Twinning projekat IPA 2012

U periodu od 07.09.2015. do 11.09.2015. godine, u prostorijama Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo, održat će se edukacija iz oblasti biljnih virusa, predviđena programom Twinning projekta IPA 2012, koju će voditi ekspertica Centralnog referentnog laboratorija iz Poljske. Edukaciji će prisustvovati predstavnici Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar i Poljoprivrednog instituta Banja Luka. Predviđeno je da se svim učesnicima pomogne u implementaciji novih metoda za testiranje prisustva biljnih virusa.

Posjeta premijera Federacije

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić boravio u službenoj posjeti Federalnom zavodu za poljoprivredu Sarajevo, u petak 16.11.2012.godine.

Read more...

U prostorijama FZZP održan Simpozij i Okrugli stol

Dana 02.10.2012. godine u prostorijama FZZP, a u organizaciji Udruženja građana za ljekovito i aromatsko bilje i nihove proizvode  Sarajevo, održan je Simpozij pod nazivom „Održivo  korištenje i zaštita  resursa  ljekobilja i gljiva“ i Okrugli stol – „Makro  okviri i razlozi za razvoj herbalnog sektora“ uz financijsku podršku Fonda za  zaštitu okoliša Federacije BiH.

Read more...

Stručno predavanje - Dr. Ralph Scorza

Dr. Ralph Scorza, vodeći stručnjak za genetičko poboljšanje osobina voća u “Appalachian Fruit Research Station”, Ministarstva poljoprivrede SAD-a, će  u  prostorijama Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo u četvrtak 4.10.2012. godine, od 14:00 do 16:00 sati održati stručno predavanje na temu:

Genetičko poboljšanje osobina šljive i zakonodavstvo Evropske unije u okviru genetičkog inženjeringa”, te predstaviti svoj rad na genetički modificiranoj šljivi otpornoj na virus šarke.

DANI ULJANE REPICE

FEDERALNI ZAVOD ZA POLJOPRIVREDU

SARAJEVO

 

Održana manifestacija „Dani uljane repice“ na oglednom poligonu Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo, dana 11.05.2011.godine.

Read more...

More Articles...

Promjena veličina slova

Banner