Get Adobe Flash player
Home Aktuelnosti

Aktuelnosti

Službeno potvrđivanje sadnog materijala poljoprivrednog bilja

U saradnji sa Upravom Bosne i Hercegovine za zaštitu zdravlja bilja i u okviru projekta: Uspostava Organa za potvrđivanje u Federalnom zavodu za poljoprivredu Sarajevo dana 20.06. 2016. godine, održana je radionica pod nazivom „Službeno potvrđivanje sadnog materijala poljoprivrednih biljaka u BiH“.

Read more...

Naučno-stručni skup

Dana 15.09.2015. godine (utorak) u Federalnom zavodu za poljoprivredu Sarajevo je održan naučno-stručni skup pod nazivom “Dan ratarske proizvodnje u BiH”, u organizaciji FZZP Sarajevo i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad.

Read more...

Dani ratarske proizvodnje u BiH

Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo u saradnji sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad organizuju naučno-stručni skup pod nazivom: “ DANI RATARSKE PROIZVODNJE U BiH”. Skup će se održati u Federalnom zavodu za poljoprivredu Sarajevo, 15.09. 2015. godine (utorak).

Read more...

Edukacija - Twinning projekat IPA 2012

U periodu od 07.09.2015. do 11.09.2015. godine, u prostorijama Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo, održat će se edukacija iz oblasti biljnih virusa, predviđena programom Twinning projekta IPA 2012, koju će voditi ekspertica Centralnog referentnog laboratorija iz Poljske. Edukaciji će prisustvovati predstavnici Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar i Poljoprivrednog instituta Banja Luka. Predviđeno je da se svim učesnicima pomogne u implementaciji novih metoda za testiranje prisustva biljnih virusa.

Posjeta premijera Federacije

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić boravio u službenoj posjeti Federalnom zavodu za poljoprivredu Sarajevo, u petak 16.11.2012.godine.

Read more...

More Articles...

Promjena veličina slova

Banner