Get Adobe Flash player
Home Aktuelnosti

Aktuelnosti

Naučno-stručni skup

Dana 15.09.2015. godine (utorak) u Federalnom zavodu za poljoprivredu Sarajevo je održan naučno-stručni skup pod nazivom “Dan ratarske proizvodnje u BiH”, u organizaciji FZZP Sarajevo i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad.

Read more...

Dani ratarske proizvodnje u BiH

Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo u saradnji sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad organizuju naučno-stručni skup pod nazivom: “ DANI RATARSKE PROIZVODNJE U BiH”. Skup će se održati u Federalnom zavodu za poljoprivredu Sarajevo, 15.09. 2015. godine (utorak).

Read more...

Edukacija - Twinning projekat IPA 2012

U periodu od 07.09.2015. do 11.09.2015. godine, u prostorijama Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo, održat će se edukacija iz oblasti biljnih virusa, predviđena programom Twinning projekta IPA 2012, koju će voditi ekspertica Centralnog referentnog laboratorija iz Poljske. Edukaciji će prisustvovati predstavnici Federalnog agromediteranskog zavoda Mostar i Poljoprivrednog instituta Banja Luka. Predviđeno je da se svim učesnicima pomogne u implementaciji novih metoda za testiranje prisustva biljnih virusa.

Posjeta premijera Federacije

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić boravio u službenoj posjeti Federalnom zavodu za poljoprivredu Sarajevo, u petak 16.11.2012.godine.

Read more...

U prostorijama FZZP održan Simpozij i Okrugli stol

Dana 02.10.2012. godine u prostorijama FZZP, a u organizaciji Udruženja građana za ljekovito i aromatsko bilje i nihove proizvode  Sarajevo, održan je Simpozij pod nazivom „Održivo  korištenje i zaštita  resursa  ljekobilja i gljiva“ i Okrugli stol – „Makro  okviri i razlozi za razvoj herbalnog sektora“ uz financijsku podršku Fonda za  zaštitu okoliša Federacije BiH.

Read more...

More Articles...

Promjena veličina slova

Banner