Get Adobe Flash player
Home Aktuelnosti

Aktuelnosti

U prostorijama FZZP održan Simpozij i Okrugli stol

Dana 02.10.2012. godine u prostorijama FZZP, a u organizaciji Udruženja građana za ljekovito i aromatsko bilje i nihove proizvode  Sarajevo, održan je Simpozij pod nazivom „Održivo  korištenje i zaštita  resursa  ljekobilja i gljiva“ i Okrugli stol – „Makro  okviri i razlozi za razvoj herbalnog sektora“ uz financijsku podršku Fonda za  zaštitu okoliša Federacije BiH.

Read more...

Stručno predavanje - Dr. Ralph Scorza

Dr. Ralph Scorza, vodeći stručnjak za genetičko poboljšanje osobina voća u “Appalachian Fruit Research Station”, Ministarstva poljoprivrede SAD-a, će  u  prostorijama Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo u četvrtak 4.10.2012. godine, od 14:00 do 16:00 sati održati stručno predavanje na temu:

Genetičko poboljšanje osobina šljive i zakonodavstvo Evropske unije u okviru genetičkog inženjeringa”, te predstaviti svoj rad na genetički modificiranoj šljivi otpornoj na virus šarke.

DANI ULJANE REPICE

FEDERALNI ZAVOD ZA POLJOPRIVREDU

SARAJEVO

 

Održana manifestacija „Dani uljane repice“ na oglednom poligonu Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo, dana 11.05.2011.godine.

Read more...

Vijeće za GMO

Dana 02.11.2010.godine u prostorijama Federalnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo, održana  je sjednica Vijeća za GMO, koje djeluje pri Agenciji za sigurnost hrane BiH.

Posjeta Federalnog premijera

Dana 19.11.2010.godine, Federalni premijer Mustafa Mujezinović s predstavnicima Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, posjetio je Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo i  susreo se, na predviđenom sastanku sa  prerađivačima mlijeka u FBiH i razgovarao o trenutnoj situaciji u toj oblasti i mjerama poticaja. Premijer je tom prilokom obišao laboratoriju Federalnog zavoda za poljoprivredu.

Promjena veličina slova

Banner