Get Adobe Flash player
Home Aktuelnosti

Aktuelnosti

Posjeta predsjedavajućeg Vijeća ministara i premijera Federacije BiH

Dana 03.08.2016. godine predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić u društvu sa načelnikom općine Ilidža Senaidom Memićem su posjetili Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo. Gosti su tom prilikom upoznati od strane v.d, direktora FZZP-a Omera Kurtovića  sa aktivnostima i postignutim rezultatima u preteklom periodu rada ove institucije.

Read more...

Posjeta potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović

Dana 02.08.2016. godine potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović je posjetila Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo. Tokom susreta sa v.d. direktorom FZZP-a, Omerom Kurtovićem, potpredsjednica Federacije BiH upoznata je sa  aktivnostima ove institucije i njenoj ulozi u fitosaniranom sistemu FBiH.

Službeno potvrđivanje sadnog materijala poljoprivrednog bilja

U saradnji sa Upravom Bosne i Hercegovine za zaštitu zdravlja bilja i u okviru projekta: Uspostava Organa za potvrđivanje u Federalnom zavodu za poljoprivredu Sarajevo dana 20.06. 2016. godine, održana je radionica pod nazivom „Službeno potvrđivanje sadnog materijala poljoprivrednih biljaka u BiH“.

Read more...

Naučno-stručni skup

Dana 15.09.2015. godine (utorak) u Federalnom zavodu za poljoprivredu Sarajevo je održan naučno-stručni skup pod nazivom “Dan ratarske proizvodnje u BiH”, u organizaciji FZZP Sarajevo i Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad.

Read more...

Dani ratarske proizvodnje u BiH

Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo u saradnji sa Institutom za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad organizuju naučno-stručni skup pod nazivom: “ DANI RATARSKE PROIZVODNJE U BiH”. Skup će se održati u Federalnom zavodu za poljoprivredu Sarajevo, 15.09. 2015. godine (utorak).

Read more...

More Articles...

Promjena veličina slova

Banner