Get Adobe Flash player
Home Aktuelnosti

Aktuelnosti

DANI MEDA U FEDERACIJI BOSNE I HERCEGOVINE 2016

Ove godine su održani treći „Dani meda“ u F BiH u organizaciji  Fedralnog zavoda za poljoprivredu Sarajevo i Fedralnog agromediteranskog zavoda Mostar a u saradnji sa USAID-om i Farma II projektom Kraljevine Švedske.

U laboratorijama dva zavoda izvršena su ispitivanja fizičko-hemijskog kvaliteta 132 uzorka meda sa svih područja Federacije BiH u skladu sa Pravilnikom o medu i drugim pčelinjim proizvodima BiH (Sl. Glasnik BiH, broj 37/09).

Read more...

OBAVIJEST O ODRŽAVANJU SIMPOZIJA

Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo, u saradnji sa Međunarodnim udruženjem uzgajivača bosanskog brdskog konja,organizuje simpozij pod nazivom:„BOSANSKI BRDSKI KONJ – PASMINA NA RUBU IZUMIRANJA“
Simpozij će se održati u četvrtak, 29.septembra 2016. sa početkom u 8:30 u prostorijama Federalnog zavoda za poljoprivrdu Sarajevo, Butmirska cesta 40, Ilidža-Sarajevo.

>>>Pozivnica<<<

Posjeta ruske fitosanitarne inspekcije BiH

Ruska fitosanitarna inspekcija je danas u sklopu dvodnevne posjete Bosni i Hercegovini, s ciljem provjere funkcionalnosti fitosanitarnog sistema, posjetila Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo. Tokom posjete inspektori su upoznati sa aktivnostima i ulogom FZZP-a Sarajevo u fitosanitarnom sistemu naše zemlje.

Posjeta predsjedavajućeg Vijeća ministara i premijera Federacije BiH

Dana 03.08.2016. godine predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Federacije BiH Fadil Novalić u društvu sa načelnikom općine Ilidža Senaidom Memićem su posjetili Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo. Gosti su tom prilikom upoznati od strane v.d, direktora FZZP-a Omera Kurtovića  sa aktivnostima i postignutim rezultatima u preteklom periodu rada ove institucije.

Read more...

Posjeta potpredsjednice Federacije BiH Melike Mahmutbegović

Dana 02.08.2016. godine potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović je posjetila Federalni zavod za poljoprivredu Sarajevo. Tokom susreta sa v.d. direktorom FZZP-a, Omerom Kurtovićem, potpredsjednica Federacije BiH upoznata je sa  aktivnostima ove institucije i njenoj ulozi u fitosaniranom sistemu FBiH.

More Articles...

Promjena veličina slova

Banner